Monday, May 5

~* KE MERSING LAGI *~

Mak Teh sekeluarga ke Mersing kelmarin utk menghantar my 13year old kesekolahnya~on the way we stopped to look at those cheeky monkeys~so many of them~what else can you find in the midst of hutan kelapa sawit tu!!!!seekor ibu monyet tu mendukung anaknya kemana saja ia pergi~Allahu Akhbar!!!lihatlah...binatang pun tahu sayang anaknya!ini manusia pulak yang tak henti-henti buang anak...terkedu Mak Teh melihatnya~ia melihat saja dari jauh yg lain tu menjamu selera~kalau boleh Mak Teh nak turun dan kasi makanan ke ia saja dan anaknya yg masih kecil tu~naluri seorang ibu..manusia atau binatang ,sama saja~kita nak yg terbaik utk mereka.

Nak bagi makan apa ni?kacang pun tak ada..and then PT kata..tu kacang ada..bagi je la..so,kenduri la monyet-monyet~muruku,kacang dan kerepek...hi..hi..hi..OK jom la..nanti lagi lama ...beremosi lak..

Sampai di asrama~tertinggal kunci almari pulak!!!!adoi!!sebelum bertolak tu dah berbuih mulut ni mengingatkan..kutip belaka le harta benda tu...aai...dia tinggal juga...so nak buat mcm mana?kena pecahkan la almari...lama la juga dok proses..baru berjaya..oh ya ,masa balik hari tu dia tak cabut cadar..so bila sampai tu..tengok cadar dah missing!!!hai....dah hilang....panjangnya tangan bebudak sekarang...so.kena beli yg baru la jawabnya...so~lepas pesan itu ini~Mak Teh pun balik la..

Dalam perjalanan balik tu..hujan turun punya la lebat..Tuhan saja yg tahu..siap dengan kilat dan guruh lagi...ALLAHU AKHBAR...disebabkan kesejukkan Mak Teh tertidur la pulak...kesian PT sorang-sorang memandu..hi..hi..tak sedar bila hujan dah berhenti ~agaknya diKota Tinggi kot!Imagine..PT mcm lipas kudung~terkejar2 hantar anak then balik nak masuk kerja pulak~kasih seorang bapa mmg tak ternilai...kita ni kalau boleh nak anak-anak dok depan mata ya je..dak gitu..baru lega rasa hati..tahu apa yg mereka buat..tapi nak buat mcm mana..hidup mesti ada pengorbanan...besar pengorbananya..berpisah dgn anak-anak..hai..tuhan saja yg tahu..so..KHUDA HAFIZ

3 comments:

---> kelat said...

huhuhu... teringat la pulak zaman kelat sekolah asrama dolu2... ngeeeeeee... banyak kenangan begitu... tapi x la sampe kena pecahkan loker... hehehe...

makteh, lagu yg makteh nak, dah ade di 'stok jiwang bkarat' ye makteh... have fun there...

MAK TEH said...

--->kelat~ya ka?zaman MT x ada pulak..hai .budak zaman milenium kan..gitu la gamaknya..thanks a bunch kelat..my!u're quick!!!

---> kelat said...

hehehe... byk sgt mkn kepala ikan... tu sbb salu lupaaaaaaaa...