Saturday, April 11

Team Baru

Perdana Menteri -Datuk Seri Najib Razak

Timbalan Perdana Menteri - Tan Sri Muhyiddin Yassin

Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Tan Sri Dr Koh Tsu Koon - perpaduan & pengurusan prestasi
Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz - perundangan dan Parlimen
Tan Sri Nor Mohamed Yakcop - Unit Perancang Ekonomi
Mej-Jen (B) Datuk Jamil Khir Baharom - hal ehwal Islam


Timbalan-timbalan menteri:
Datuk Liew Vui Keong
Datuk Dr Mashitah Ibrahim
Datuk SK Devamany
Ahmad Maslan
T Murugiah

Menteri Kewangan I - Datuk Seri Najib Razak

Menteri Kewangan II
Datuk Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah
Datuk Chor Chee Heung (timbalan)
Datuk Dr Awang Adek Hussin (timbalan)

Menteri Pelajaran
Tan Sri Muhyiddin Yassin
Datuk Dr Wee Ka Siong (timbalan)
Dr Mohd Puad Zarkashi (timbalan)

Menteri Pengangkutan
Datuk Ong Tee Keat
Datuk Abdul Rahim Bakri (timbalan)
Datuk Robert Lau Hoi Chew (timbalan)

Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi
Tan Sri Bernard Dompok
Datuk Hamzah Zainudin (timbalan)

Menteri Dalam Negeri
Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein
Datuk Wira Abu Seman Yusop (timbalan)
Jelaing Mersat (timbalan)

Menteri Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan
Datuk Seri Dr Rais Yatim
Datuk Joseph Salang Gandum (timbalan)
Senator Heng Seai Kie (timbalan)

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Datuk Peter Chin Fah Kui
Noriah Kasnon (timbalan)

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah
Datuk Seri Shafie Apdal
Datuk Hassan Malek (timbalan)
Datuk Joseph Entulu Belaun (timbalan)

Menteri Pengajian Tinggi
Datuk Seri Mohd Khaled Nordin
Datuk Dr Hou Kok Chung (timbalan)
Datuk Saifuddin Abdullah (timbalan)

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri
Datuk Mustapa Mohamed
Datuk Mukhriz Mahathir (timbalan)
Datuk Jacob Dungau Sagan (timbalan)

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi
Datuk Dr Maximus Ongkili
Fadillah Yusof (timbalan)

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar
Datuk Douglas Uggah Embas
Tan Sri Joseph Kurup (timbalan)

Menteri Pelancongan
Datuk Ng Yen Yen
Datuk Seri Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib (timbalan)

Menteri Pertanian dan Industri Asas Industri
Datuk Noh Omar
Datuk Johari Baharum (timbalan)
Datuk Rohani Abdul Karim (timbalan)

Menteri Pertahanan
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad (timbalan)

Menteri Kerja Raya
Datuk Shaziman Abu Mansor
Datuk Yong Khoon Seng (timbalan)

Menteri Kesihatan
Datuk Liow Tiong Lai
Datuk Rosnah Rashid Shirlin (timbalan)

Menteri Belia dan Sukan
Datuk Ahmad Shabery Cheek
Datuk Razali Ibrahim (timbalan)
Wee Jeck Seng (timbalan)

Menteri Sumber Manusia
Datuk Dr S Subramaniam
Datuk Maznah Mazlan (timbalan)

Perdagangan Dalam Negeri dan Hal-ehwal Pengguna
Datuk Ismail Sabri Yaakob
Datuk Tan Lian Hoe (timbalan)

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan
Datuk Kong Cho Ha
Datuk Lajim Ukin (timbalan)

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
Datuk Seri Sharizat Jalil
Datin Paduka Chew Mei Fun (timbalan)

Menteri Luar
Datuk Anifah Aman
A Kohilan Pillay (timbalan)
Datuk Lee Chee Leong (timbalan)

Menteri Wilayah Persekutuan
Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin
Datuk M Saravanan (timbalan)


Walaupun dah basi dah,tapi nak letak juga disini-for referrence anak-anak.


Hari ini Ewann berada di Taiping,sempena Hari Anugerah Kecermerlangan SPM ,2008..Mak Teh tersangat la sedih kerana tak dapat hadiri majlis ini.

"Harapan Mama ,Ewann tak berkecil hati ya.maafkan mama.Mama sentiasa doakan yang terbaik utk Ewann,utk selama-lamanya.Syabas dan tahniah kerana telah berjaya dengan cemerlang sekali.amin."



Ewann dgn muka sedihnya..sian demo...

7 comments:

papoo said...

iwan balik bile...?

comey_lote said...

wahh anak mak teh jadi pelajar cemerlang ye..sejuk perut ibu mengandung...

MAK TEH said...

papoo:x tau la,mama x tanya pulak,papoo balik 13th kan?

comey-lote:insyaallah,your time will come anakanda,bykkan berdoa dan usaha jgn lupa.heh..heh..heh..

Farah Ikin said...

mak teh bagilah petua sikit didik anak supaya jadi cemerlang...leh kongsi ngan ikin..tahniah lah kat mak teh

coconotty said...

walaikumsalam mak teh.. sori la terlambat reply.. ade internet problem..

kalau first time datang ke russia, lebih baik bawa makanan segera dari m'sia spt maggi, brahims, prencah nasi goreng dsb. sbb sni kne masak sndiri n bila mula2 sampai agak susah nak masak coz xde brg2 dapur lg.. blh juga bawa mknan yg susah dpt kat cni spt ikan bilis, cili kering, dll. tp slalunya mknan mcm ni lbh baik di'parcel'kan kemudian.

brg2 lain yg mesti bawa spt periuk nasi elektrik (yg kecik je) coz cni susah cari n mahal, travel convertor (yg convert 2 pin to 3 pin).

pasal baju winter, tak payah bawa coz boleh beli kat sini. lagipun bln sept musim luruh, jadi cukuplah kalau bawa jacket, sweater atau trench coat je. dulu saya beli baju winter mahal kat m'sia, tp smpai sini tak boleh pakai coz besar sgt n xsesuai dengan weather die yg terlalu sejuk masa winter.

ttg makanan halal, mula2 saya smpai nizhny novgorod dulu agak susah nak dpt. ayam halal cuma boleh dpt dr persatuan perubatan islam yg dikendali oleh student. daging halal boleh beli kat masjid dgn harga yg mahal. tp lately maybe coz dah ramai student msia di sini dan permintaan yg tinggi, hypermarket pun dah ada jual daging dan ayam halal dgn harga yg lbh murah. jd xsusah nak dptkan makanan halal.

ttg living condition, di nizhny novgorod semua nya ok n xde masalah. msian students ddk berdekatan dlm satu compound( 3 bgnan hostel) so xde masalah. satu bilik share 2 atau 3 org. di tpt lain pun lbh kurang same jugak, tp di moscow kddkan hostel jauh2.. di volgograd, students dbenarkan menyewa apartment. bgnan kelas biasanya jauh, kdg2 smpai sjam pjlnan, naik bas or metro.

di russia, mmg tknal dgn winter yg sgt sejuk. kdg2 mcecah -40celcius. average temperature mase winter -10 to -25..

rasanya itu je kot..pjg plak.. hehe.. kalau ade apa2 lg tanya je. harap2 membantu.

nak tanya, anak mak teh akan pegi ke university mane?

MamaFaMi said...

I'm sure Ewan understands why the mom can't be there for his big day... Anyway, congratulations Ewan!

MAK TEH said...

farah~mak teh dah extend dah ke Ewann,senyum memanjang je dia.x ada petua nak diturunkan,hanya berdoa byk2.

coconotty~terima kasih anakda,Mak Teh akan ganggu lagi soon.

Mamafami~I do hope so,my heart shrank a million times,Ewann kata terima kasih.